Aga Khan Architecture Award

01/05/2013 at 09:06

Zoals elk jaar reikt ook in 2013 het Aga Khan Development Network de prestigieuze architectuur Award uit. De twintig potentiële kanshebbers voor deze prijs van 1 miljoen euro zijn 30 april geselecteerd. Het grote verschil tussen deze prijs en andere architectuur prijzen is dat als criteria voor de selectie van de winnaar ook wordt gekeken of het ontwerp iets bijdraagt aan de kwaliteit van het leven.

Dit zie je terug in bijvoorbeeld ontwerpen voor een school in Afghanistan of een voetbalacademie in Marokko. Daarnaast maakt het de jury niet uit welke materialen of technieken er gebruikt worden, zo heeft er eens een project gewonnen dat op een innovatieve manier gebruik maakte van bamboe en modder terwijl het project concurrentie had van ontwerpen die moderne materialen gebruikten.

_ASR7866a

AKDN heeft ook een informatieve site waar alle deelnemende projecten op staan met ook bij elk project een filmpje. De AKDN site is echt een aanrader zorgt voor veel surf plezier want alle projecten zijn bijzonder en fascinerend.